torstai 10. huhtikuuta 2008

Vesiväreillä värittäminen

No yritin sitten kuvata tuota värittämistäni. Heti tähän alkuun toteamus että en ole taidemaalari, tämä on vain kuvaus omasta väritystyylistäni.

Tässä kuvassa on matskut mitä käytin. Versafine musta vedenkestävä leimatyyny. Suomalaisesta kirjakaupasta ostettu vesivärilehtiö ja Faber-Castellin vesivärit.

Ensimmäisessä kuvassa väritin vaaleanruskealla koko nallen, joitain kohtia jätin valkoiseksi. Ajattelin että valo tulisi oikealta.

Toisessa kuvassa väritin samalla vaaleanruskealla vähän varjoja.


Seuraavaksi laitoin punertavan ruskealla vähän varjostuksia.

Sitten pohjamaalasin sateenvarjoa.

Tässä lisäsin punaista väriä sateenvarjoon ja aavistuksen tummanruskeaa nallen varjokohtiin.
Viimeiseen kuvaan laitoin sinistä kuvan ulkopuolelle varjoa antamaan.

Enemmän "muhkeutta" saa kun lisää useampia sävyjä mukaan, tässä nallessa on kolmea väriä mutta sateenvarjo on aika vaisu, jos siihen lisäisi vähän muita sävyjä saisi siitä elävämmän näköisen. Toivottavasti tästä oli jotain apua ja vinkkiä maaluksiin.

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos pikakurssista :-)
Itsekin käytän watercolor puuvärejä ja vsisäiliösivellintä, mutta väritykseni on sellaista tasapaksua. Täytyypä harjoitella.

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä lisäyksenä: nuo Penny Blackin nallet ovat niiiiiin ihania. Mulla on monta noita nalleleimasimia ja aina tekee lisää mieli ;-)

Anonyymi kirjoitti...

ISO KIITOS! Noista vinkeistä on paljon apua ja sain selkeyttä siihen missä järjestyksessä kannattaa maalata. Ennen minulla ei ole ollut mitään järjestystä tai systeemiä, ja siltä on myös jälki näyttänyt... ;)

Vielä kerran: värität todella kauniisti!

Nyt täytyy harjoitella. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu että tuo taito joko on tai ei ole...vaikka harjottelu tietysti auttaa asiaa. Sä värität kyllä upeesti, ei voi muuta sanoa!

Laura kirjoitti...

vaaaau! Kiitos tästä! Pitää minunkin alkaa opettelemaan enemmän. Minulla ei ole ikinä aavistustakaan että mihin ihmeeseen ne varjostukset pitää laittaa. kääk!

Anonyymi kirjoitti...

Näistä oli kyllä apua, kiitos!!!

Susanne kirjoitti...

Kiitokset hyvistä malausohjeista! Ja upeita kortteja olet taas tehnyt :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos näistä ohjeista, sulla on kyllä niin hyvä silmä ja taitoa näihin värityksiin :)

Anonyymi kirjoitti...

kiitos ohjeesta. tosi kiva juttu, kun viitsit vääntää tällaisen.. kauniita värityksiä:)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvän ohjeen värityksestä olet viitsinyt tehdä :) kiitos! Olen kyllä sitä mieltä, että vaikka olis minkälaiset värit ja mitkä tarvikkeet, niin se on se värittämisen taito ja silmä siihen..sitä joko on tai sitten ei ole- ja sinulle se taito todella on! ...tää jatkaa epätoivosena harjottelua :D

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä ohjeesta!! Sinulla on kyllä äärettömän kauniit väritykset, aina.

Anonyymi kirjoitti...

Aina vinkit auttavat. Aikaahan tuohon värittämiseen mennä hurahtaa jos haluaa tehdä varjostuksia ym. Harjoittelemalla oppii.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli todella hyvä opastus. Täytyy ruveta vain harjoittelemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä kuva kuvalta ohjeesta. Aivan varmasti on monelle tästä apua.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeistuksesta! Nyt harjoittelemaan :)

Leena kirjoitti...

Olet sinä uskomattoman taitava kortintekijä!
Käyn täällä ihailemassa ja huokailemassa :)

Anonyymi kirjoitti...

Suuren suuret kiitokset on pitänyt käydä jättämässä jo moneen kertaan, mutta aina se jää, kun jään ihastelemaan korttejasi ja sitten tulee jotain muuta. Opeillasi pääsee todella hyvin alkuun. Harjoittelua vaan kovasti niin ehkä sitä jotain oppii. Hiljaa hyvää tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvistä neuvoista!
Keräsin blogini "sivulle" väritys vinkkejä ja linkitin sinun tähän ohjeeseen. OK?

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin hoksasin katsoa ohjettasi ja tämä on hyvä ohje. Tyytyväisenä vielä huomasin, että käytät vesivärejä... minä olen nyt kokeillut noita tusseja ja ehkä esim. ihon värittämisessä se voi jotenkin toimia, mutta kyllä niillä tulee semmoinen vähän "kuollut pinta".... Kiitos hyvästä ohjeesta:)

Ritva kirjoitti...

Hei!
Täällä "masentuneena" katselen immeisten blogeja värityksistä - onko sinulla vielä käytössä nuo tässä postauksessa mainitsemasi värit ja tuo paperilaatu, odotatko aina edellisen värin kuivumisen ennen seuraavan lisäystä jne jen...kun ei tahdo millään saada hyvää jälkeä....