tiistai 11. maaliskuuta 2008

Leivontaa...
On jäänyt nuo perinteiset leipomiset vähemmälle viimeaikoina mutta nyt kokeilin "leipoa" kutistemuovia. Tuo muovi on seisonut kaapissa ja aika kauan, olen vaan pyöritellyt mielessäni erilaisia juttuja mitä voisi kokeilla.
No eilen sitten vihdoinkin kaivoin muovin esiin ja ajattelin koklata ensin kirjaimia. Laitoin taustalle haaleasti chalksia ja leimasin kirjaimen sen päälle. Huomasin että väri vahvistuu todella paljon palan pienentyessä. Eli leimatut kirjaimet eivät erotu kunnolla taustasta.
Minulla ei ole sitä kuumailma puhallinta niin piti laittaa palat uuniin. Nopeasti ne siellä kutistuivat, aluksi näyttivät kyllä aika huimilta kun menivät ihan kippuralle.
Sellaisen asian huomasin vielä että reunat jäivät aavistuksen kuprulle, niitä olisi kannattanut painaa heti uunista ottamisen jälkeen.

Tästä on hyvä jatkaa kokeiluja, tämä on kyllä erittäin mielenkiintoinen materiaali. Jos jollakulla on kokemusta enemmänkin niin mielelläni otan vinkkejä vastaan.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Kivat tuotokset.
Itselläni on myös pari arkkia kaapissa, mutta en ole vain kerinnyt kokeilemaan. Täytyy ottaa tavoitteeksi sekin...

Nimetön kirjoitti...

Minä ostin omat kutistemuovit ehkä kaksi vuotta sitten. Aluksi niitä testsailin (ja innostuin - eli kaikkia värejä löytyy...), mutta sinne ne on jäänyt kaapin perälle seisomaan. Pitäis varmaan ottaa esille : )