sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

StampARTic / Fiskars

Tänään ilmestyneessä StampARTicin artikkelissa yhteistyökumppanina oli Fiskars. Aiheena kevät ja äitienpäivä. Itse en laittanut tekstejä kortteihini ollenkaan mutta äideille sopivia kortteja suunnittelin kuitenkin. Fiskarsin paketissa oli erilaisia työkaluja joita käytimem korttien teossa. Kuvat näistä työkaluista löytyy StampARTicin sivuilta.

Haastoin itseäni sen verran että pidättäydyin käyttämästä kuviopapereita ja yritin tehdä kaikki kuviot Fiskarsin leimasimilla. Yläpuolella olevaan sini, harmaa ruskeaan korttiin kokeilin folklore tyyliä.


Pipariympyräleikkurilla tein muutamia kukkakokeiluja. Tämä oli oikein oiva koko koristekukkia varten. Käytin ruskeaa kahvinsuodatus pussia ja silkkipaperia. Leikkasin useita kuvioita jotka laitoin päällekkäin. Yhdistin kerrokset langalla jonka pujotin ison parsinneulan avulla kaikkien kerrosten läpi. Sen jälkeen aloin rypistelemään kerroksia. Aloitin päällimmäisestä, ruttasin sitä suppuun ja jatkoin siitä aina alimpaan kerroskeen asti. Koristusta tein "dippaamalla" kukaa distress musteeseen, glimmer mistillä, musteilla, kimalleliimalla elikkä kaikella mahdollisella.Näissä pinkit kukat on tehty silkkipaperista. Yhden keskustana käytin tarratimanttia ja toisen liquid pearlsia. Korttiin kiinnitetyissä kukissa näkyy tuo musteeseen dippaus. Eli puristin kukan sormilla suppuun ja kannan dibbasin distressin nestemmäiseen musteeseen ja sen jälkeen vielä veteen jotta väri levisi kauniisti. Tämän jälkeen auoin kukkaa niin että keskustan tumma osuus tulee näkyviin.

2 kommenttia:

xing kirjoitti...

Leikkasitko silkkipaperin ja suodatinpussit usean kerroksen nipussa? Minulla Fiskarsin piparireunainen ympyräleikkuri (sellainen kahvallinen) ei tykkää kummastakaan materiaalista, vaikka yrittänyt olen :(

Aija kirjoitti...

Xing, nuo silkkipaperit leikkasin nipussa. Käytin sellaista valmista taiteltua nippua, oli erittäin tiukka ja siisti. Suodatinpaperia leikkasin kaksi kerrallaan ja nuo meni ihan hyvin. Tiedän kyllä tuskasi, olen törmännyt ihan samaan. Taitaa olla niin että jokin leikkuri leikkaa ja jokin ei...